Nuorisopalvelut

Nuorisotoimi luo edellytyksiä nuorten vapaalle kansalaistoiminnalle ja avustaa ja tukee järjestöjen nuorisotoimintaa.

Nuorisotoimintaa järjestävät mm. Karvian 4H-yhdistys, VPK:n nuoriso-osasto, Majavapartio, yläkoulun oppilaskunta, Teatteriyhdistys, Kansanmusiikkiyhdistys ja seurakunta sekä erilaiset liikuntajärjestöt. Nuorten harrasteryhmiä järjestetään myös Kankaanpään Musiikkiopiston ja Petäjä-opiston kanssa.

Nuorisotilana toimii vielä Karviatalon aula, josta löytyy mm.biljardipöytä ja lautapelejä. Kevään aikana on alettu valmistella uutta nuorisotilaa, joka olisi käyttötarkoitukseen paremmin sopiva, nuorten ikioma paikka. Uusi nuorisotila tehdään nuorten toiveita kuunnellen ja kunnioittaen. Paikaksi on valikoitunut vanha Kirkonkylän koulu, josta tehdään kyläläisten yhteistä olohuonetta, jossa on mukava harrastaa ja viettää aikaa yhdessä.

Nuorisosihteeri Tiina-Kaisa Aro-Heinilä 044-7727513/tiina-kaisa.aro-heinila@karvia.fi

Etsivä nuorisotyö

Kankaanpään kaupungin nuorisotoimessa työskentelee etsivän nuorisotyön ammattilaisia, Mervi Alitalo. Etsivien alueeseen kuuluu myös Karvia. Mervi on nuorten käytettävissä erilaisissa elämään liittyvissä isoissa ja pienissä ongelmatilanteissa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja on nuorille täysin luottamuksellista. Toiminnalla ei pyritä korvaamaan käytössä olevia palvelujärjestelmiä, vaan auttamaan nuoria tavoittamaan nämä palvelut. Nuori voi ottaa yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä, sähköpostilla, Facebookin kautta (Etsivä Nuorisotyö Kankaanpää) tai tulemalla tapaamaan meitä Kankaanpään nuorisotila Ketun Goloon. Lisäksi kuka tahansa, jolla on huoli nuoren hyvinvoinnista voi ottaa yhteyttä. Olipa hän sitten oma lapsi, sukulaislapsi, naapuri tai ystävä. Voimme myös sopia nuoren kanssa paikan, missä hän itse haluaisi tavata. Sovimme lisäksi tapaamisia alueemme eri paikkakunnille.Etsiväntyön hankkeen kohderyhmänä ovat 13-28 vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset.

Yksilöohjaaja: Mervi Alitalo 044 5772 697/mervi.alitalo@kankaanpaa.fi

Yksilöohjaaja: Noora Kuuskoski 044 5772 698/noora.kuuskoski@kankaanpaa.fi

Karvian nuorisovaltuusto

Karvian nuorisovaltuusto perustettiin 9.3.2017 Karviasalissa.
Uusi kuntalaki joka hyväksyttiin 13.3.2015 velvoittaa jokaista kuntaa perustamaan nuorisovaltuuston tai muun nuorten
vaikuttajaryhmän turvaamaan nuorten vaikuttamismahdollisuudet kunnassa.

Nuorisovaltuuston jäsenet ovat:

puheenjohtaja Aleksi Liikala
varapuheenjohtaja Juho Syrjäläinen
sihteeri Mimosa Nevala
tiedottaja Eetu Suoneva
Juho Käkelä
Mika Järvinen
Väinö Hautaluoma