TALVILIIKKUJA – KAMPANJA

Karvia on mukana Lounais-Suomen (LiikU) lanseeraamassa Talviliikkuja- kampanjassa ajalla 10.1.-31.3.2023. Kampanjan tavoitteena on haastaa ja motivoida kuntalaisia liikkumaan seuraavien talviliikuntalajien parissa: hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily, maastopyöräily ja soveltava liikunta = Kampanjan liikuntalajeja voi suorittaa käyttäen apuvälineitä, kuten pyörätuolikelaus, sekä hiihto- ja luistelu kelkan avulla. Avustaja / huoltaja voi myös kirjata suoritukset yhteiseen mobiiliin ja liikuntalajiksi Soveltava liikunta. Talvikelit ovat nyt hyvät, mutta heikko lumitilannekaan ei estä liikkumista ja osallistumista!

Kesän haastepyöräilyn tapaan tavoitteena ja ideana on kerätä edellä mainituissa lajeissa sekä itselle että kunnalle kilometrejä, jotta Karvia pärjäisi mahdollisimman hyvin kuntakisassa. Karvia kilpailee alle 5000 asukkaan sarjassa ja kirjauksia voi tehdä maksuttomalla mobiili- ja nettisovellutuksella tai vaihtoehtoisesti manuaalisesti talviliikuntakorttiin, jonka palauttaa hyvinvointipäällikölle kunnantalon neuvontaan kampanjan päätyttyä.

Miten osallistun?

Karviassa pääasiallinen kampanjaan osallistumistapa on mobiili- tai nettisovelluskirjaus. Katso ohjeet tästä
Mobiili- ja nettisovellus on käyttäjille maksuton, ja se toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella. Sovellus kerää talviliikkujan omat suoritukset, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin. Rankingista näkee liikutut kilometrit kunnittain reaaliajassa. Hae uusi sovellus Google Play tai App Store kaupasta. Haastepyöräily/talviliikkuja mobiilisovellukset vaihtuivat Liikkuen läpi vuoden – mobiilisovellukseen 10.1.2023. Sovellus on samanlainen ja omat tiedot löytyvät vanhalla koodilla – omat tiedot – lähetä koodi sähköpostiin. 

Ensimmäisellä kerralla kirjataan omat tiedot ja tämän jälkeen voi Liikkuen läpi vuoden logon tallentaa puhelimen näytölle, josta pääsee tekemään jatkossa kirjaukset helposti ja nopeasti. Muista ensimmäisellä kerralla valita kunnaksi KARVIA. Tietokoneella sovellukseen pääsee nopeasti sovelluslinkin kautta.

Karviassa on käytössä myös talviliikkujan paperinen suorituskortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee liian haasteellisena. Tietokoneella talviliikkujakortin voi ladata tästä. Liikuntakortteja on saatavilla myös Karvian kunnantalon neuvonnasta tai kirjastolta. 

Kampanjan päätyttyä liikuntakortti on palautettava kunnan neuvontaan manuaalista kuntakirjausta ja arvontaa varten 3.4. mennessä. Kaikki yhteystietonsa jättäneet, niin sovellukseen kuin liikuntakorttiin, osallistuvat arvontoihin.

Liikkuen läpi vuoden kampanjakokonaisuus