Kulttuuripalvelut

Kulttuuritoimen tehtävänä on tukea ja kehittää kunnan kulttuuri- ja kotiseututyötä sekä vastata kotiseutumuseon ja ulkomuseoalueen hoidosta. Kunnan aktiivista kulttuurielämää erilaisten tapahtumien muodossa ylläpitävät kulttuuritoimen lisäksi useat harrastajaryhmät, jotka tuottavat elämyksiä kuntalaisille ympäri vuoden.

Harrastusmahdollisuuksista jokainen voi löytää itselleen innostavan tavan ilmaista itseään. Voit liittyä kuoroon, runopiiriin, teatteriryhmiin, soittokuntaan tai tanhuporukkaan. Uusien ideoiden tai toiveiden kanssa kannattaa myös marssia nuoriso-kulttuurisihteerin puheille ja tehdä omasta harrastusunelmastaan totta.

 

Yhteydenotot nuorisosihteeri Annukka Saarinen, 044 7727 513 tai annukka.saarinen@karvia.fi

Katso Karvian taide ja kulttuurikohteet Outdooractivesta:

 

Karvian Teatteriyhdistys ry

1995 perustettu Karvian Teatteriyhdistys ry on tunnettu maanlaajuisesti kesäteatteristaan. Esitykset sopivat suomalaiseen mieleen, kipeitäkin ongelmia käsitellään hersyvän huumorin avulla. Esitykset tuotetaan harrastajanäyttelijöiden voimin. Talviaikaan teatteriyhdistyksen Tupateatteri tuottaa näytelmiä Karviasalin näyttämölle. Lapsiteatteri kokoontuu viikoittain lukuvuoden aikana ja kouluvuoden ulkopuolella järjestetään leiritoimintaa, retkiä ja muuta toimintaa. Kaikkien ryhmien ovet ovat auki uusille innokkaille harrastajille. Ryhmiä ohjaa teatteriohjaaja Leena Koivula. Tiedustelut ja yhteydenotot ohjaaja/pj Leena Koivula 044 351 0610/willikansa@luukku.com, varapj Reetta Koivula 0400 642 003

 

Teatteri Sampola

35 vuotta Karviassa ohjaajansa Rauni Virtasen kanssa toiminut tasokas teatteriryhmä, jonka monipuoliseen ohjelmistoon on vuosien saatossa kuulunut upean puhuttelevia teoksia historiallisista näytelmistä klassikoihin.

 

Karvian Soittokunta ry

Viidentoista soittajan vahvuinen puhallinorkesteri, jonka toiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti  jo   70 vuoden ajan. Soittokunta harjoittelee joka tiistai-ilta ympäri vuoden. Olet tervetullut harjoituksiimme tutustumaan, kuuntelemaan ja vaikkapa kokeilemaan. Kynnystä ei ole, mielenkiinto riittää. Vapaita instrumenttejakin löytyy. Ohjelmistomme on laaja, kevyestä – hengelliseen ja paljon siltä väliltä. Olemme käytettävissä tilauksesta erilaisiin tapahtumiin.

Yhteystiedot: Esa Pukkila  puh.joht. 0400 122 773/pukkila.esa@gmail .com, Kimmo Vaani  siht. 044 9750777/kimmo.vaani@gmail.com

 

Karpalo -kuoro

Karpalo -kuoro toimii lukuvuoden Petäjä -opiston alaisuudessa, mutta harjoituskausi jatkuu myös opistokauden ulkopuolella. Ohjelmisto on monipuolinen ja usein 2-3-ääninen. Kuoro esiintyy aktiivisesti paitsi kunnan juhlatilaisuuksissa, myös muissa yhteiskonserteissa eri harrastusryhmien kanssa. Uudet laulajat ovat tervetulleita. Kuoroa johtaa Tiina-Kaisa Aro-Heinilä.

Runoryhmä Ainot ja Reinot

On aktiivisesti esiintyvä lausuntaryhmä, johon ovat tervetulleita kaikki hyvistä tarinoista kiinnostuneet kypsään ikään ehtineet sanantaitajat, joilla on elämänkokemusta jaettavaksi asti. Kokoontumisissa luetaan runoja, valmistetaan erilaisia koosteita eri runoilijoiden kokoelmista klassikoista tähän päivään. Koosteita valmistetaan myös ”tilaustyönä” erilaisiin tapahtumiin. Ryhmän säestäjänä toimii mestarihanuristi Lauri Kuusela. Tiedustelut ohjaaja Leena Koivula 044 351 0610.

 

Retropojat

Retro-Pojat on karvialainen vuoden 2017 keväällä alkunsa saanut lauluyhtye.  Nimi syntyi sukupuolisen tasa-arvon nimissä vastapainoksi aikanaan vaikuttaneelle Metrotytöt yhtyeelle.  Retro-Pojissa laulavat Pentti Pentinmäki, Lauri Viitala ja Tapsa  Keskitalo ja säestäjänä on haitaristi Lauri Kuusela. Tarpeen mukaan lisärytmitystä antaa rummuilla Ilkka Viitala.  Retro-Poikien esittämä musiikki nojautuu pääsääntöisesti 1950-80 lukujen genreihin ja eri tilaisuuksissa esitettävä ohjelmisto muokataan aina ko. tilaisuuden teeman mukaan.  Tähänastisia teemoja ovat olleet mm. Sota-aika, karjalaisuus, naistenpäivä ym. Pyrkimyksenä on tulevaisuudessa myös herättää henkiin vanhoja karvialaisperäisiä lauluja. Esiintymiset ovat yleensä myös itse juonnettuja. Yhteyshenkilönä toimii Tapsa puh. 045-1607199

 

Karvian Nuorisoseuran tanhuajat

Karvian Nuorisoseuran Tanhuajat on pitkät perinteet omaava ryhmä, jonka ohjaajana toimii Jaana Korpi.
Ryhmä on myös osa Petäjä-opiston opintotarjontaa. Toiminnasta ja esiintymisistä voi kysyä lisää Jaana Korvelta,
puh. 040 5188 635.