• Karviatalo
 • Kuntosalit
 • Yhtenäiskoulun liikuntasali
 • Kirkonkylän keskusurheilukenttä
 • Kirkonkylän palloilukenttä
 • Keskustan lähiliikuntapaikka
 • Urheilukenttien huoltorakennus
 • Rantalentopallokentät
 • Valaistut kuntoradat
 • Uimarannat
 • Karvian Jokipirtti
 • Torron harrastekeskus
 • Mäkipirtti
 • Jääkiekkokaukalot
 • Suunnistusalueet
 • Melontareitit
 • Ratsastustallit
 • Moottorikelkkareitit
 • Karvian moottorirata

 

Karviatalo

Karviatalon vanha osa on valmistunut vuonna 1977. Sen 450 neliön palloilusali on jaettavissa sähköisesti toimivalla väliverholla kahteen osaan siten, että isompi osa on suuruudeltaan 300 neliötä ja pienempi alue 150 neliötä. Karviatalon laajennusosa valmistui 2010. Uudessa osassa on monitoimisali, joka mukautuu moneen pienliikuntalajien käyttöön sekä toimii tarvittaessa myös esittävän taiteen näyttämönä. Monitoimisalissa on 220 istumapaikan teleskooppikatsomo ja näyttämö sekä hyvät tekniset valmiudet teatteri- ja konserttitoimintaa varten. Balettia ja tanssiliikuntaa varten salissa on yhdellä seinällä auki käännettävät puolapuupeilit. Saliin on myös rakennettavissa kamppailu-urheilua varten painimatto ja nyrkkeilykehä.

Karviatalon alakerrassa sijaitsevat yhdistysten harrastetilat. Kahden vajaan 60 neliön harrastetilan lisäksi siellä on hyvin varusteltu keittiö ja varastotila. Harrastetiloissa on kaikki nykyaikaiset audiovisuaaliset laitteet (esim. video-tykki, dokumenttikamera) vaativampaankin kokouksen pitoon. Tilavarauksista vastaa liikuntasihteeri puh. 044 7727 402. Vakiovuoron vetäjät/ohjaajat saavat käyttöoikeudet harrastekorttiin, jolla pääsee varattuna aikana tiloihin.

Karviatalon tilat ovat vuokrattavissa seminaari- ja kokouskäyttöön tai yksityistilaisuuksiin. Karviatalon palloilusaliin ylätasanteineen mahtuu 580 henkilöä ja monitoimisaliin 300. Karviatalon suurin sallittu henkilömäärä on 880.

Vuokraushinnat & tilavaraukset liikuntasihteeri puh. 044 7727 402.

Karviatalon aukioloajat: arkisin klo 15.00-21.30, la klo 10.00-18.00 sekä su klo 12.00-21.30.

Käyttövuorot –> Palloilusalin Salivuorot 2022 2023–>Karviasalin Salivuorot 2022 2023

Kuntosalit

Karviatalon 134 neliön nykyaikainen kuntosali on varusteltu laadukkailla kuntosalilaitteilla, jotka sopivat kaikenikäisille käyttäjille. Helppokäyttöiset ja turvalliset painopakkalaitteet käyvät sekä ennaltaehkäisevään terveysliikuntaan että kuntouttavaan toimintaan. Laitteisiin on helppo siirtyä vaikka pyörätuolista. Kuntosalin valmistuttua käyttäjämäärä nousi yli viidellä sadalla, ollen vuoden 2011 alusta 560. Käytössä on edelleen palloilusalin vieressä oleva, vuonna 1999 peruskunnostettu 60 neliön puntti/painonnostosali, jossa voi tehdä voimaharjoittelua vapailla painoilla levytankoja hyväksi käyttäen.

Liikuntatoimi panostaa kuntosalin laiteopastukseen ja kuntosaliohjaukseen sekä tarjoaa tilauksesta maksutonta kuntosaliohjausta.

Käyttömaksut

Kuntosalikortteja voi lunastaa liikuntaneuvojalta tai liikuntasihteeriltä.
Vuosikortin hinta 50 €, 6 kk 30 €, 1 kk 10 € ja kertamaksu 2 €. Ulkopaikkakuntalaisilta kuntosalikortista peritään 85 €. Hinnat sisältävät 10% arvonlisäveron. Uuden kuntosalikortin tilaus 4,30 (sis. alv 24%). Kuntosali on avoinna arkisin klo 5.00-21.30, lauantaisin klo 5.00-17.00 ja sunnuntaisin klo 5.00 – 21.30.

Yhtenäiskoulun liikuntasali

Karvian yhtenäiskoululla sijaitsee 140 neliön liikuntasali, jota voidaan käyttää erilaisten pienryhmien liikuntatilana. Salin vieressä toimivat pesu- ja suihkutilat. Yhtenäiskoulun salin päiväkäytöstä vastaa rehtori Arimo Koivisto ja iltakäytöstä liikuntasihteeri Sirpa Ala-Rämi.

Opinpolun liikuntasali

Karvian urheilukenttä

Kirkonkylässä sijaitseva urheilukenttä on yhdistetty yleisurheilu- ja pallokenttä. Hiilimurskainen keskuskenttä toimii kunnan pesäpallokenttänä, johon asennettiin vuonna 1999 hiekkatekonurminen lyöntipaikka.

Yleisurheilukenttää kiertää punatiilimurskainen 350 metrin pituinen neljän radan juoksurata. Etusuoralla on kuusi juoksurataa. Kentän vieressä on 90 metrin pituinen novotanpinnotteinen juoksusuora, jonka toisessa päässä on pituushyppypaikka ja toisessa seiväshyppypaikka. Muut yleisurheilun suorituspaikat sijaitsevat tiilimurskakentällä.

 

Kirkonkylän palloilukenttä

Aivan urheilukentän ja yhtenäiskoulun vieressä sijaitsee 60m x 100m kokoinen palloilukenttä, jota käytetään talvisin myös luistelukenttänä. Palloilukenttä on poistanut liikuntapaikkojen ylikuormitusta, helpottanut peruskoulun liikunnan opetusta sekä vastannut kattavammin kuntalaisten ja harrasteryhmien liikuntapalvelujen kysyntään. Palloilukenttä mahdollistaa jalkapallon, pesäpallon ja jääkiekon kansallisen tason kilpailujen ja ottelujen toteuttamisen.

 

Keskustan lähiliikuntapaikka

Yhtenäiskoulun takana sijaitsee vuonna 2003 valmistunut 2100 neliön ympärivuotinen monitoimi- ja harrastekenttä, joka mukautuu eri harrastustarpeisiin käyttäjien mukaan. Asfaltoidulla monitoimikentällä on tilaa kahden tenniskentän lisäksi sulka- ja koripallon harrastamiseen. Kentän välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös rantalentopallokenttä. Talvisin paikalle pystytetään jääkiekkolaidat ja tila toimii aktiivisesti luistelukäytössä palvellen sekä koululaisten että kuntalaisten tarpeita.

Urheilukentän huoltorakennus

Urheilukentän ja palloilukentän välissä sijaitsee liikunta-alueiden yhteinen huoltorakennus, joka valmistui vuonna 1989. Vajaan 200 neliön huoltorakennuksessa on suihku- ja sosiaalitilojen lisäksi kummallekin kentälle suuntautuvat kuuluttamo ja toimistotilat, sekä toimiva kioskitila. Kylmää varastotilaa liikuntavälineille huoltorakennuksesta löytyy noin 60 neliötä. Huoltorakennus toimii myös liikuntapalvelujen terveyskioskin välinevarastona

Rantalentopallokentät

Rantapallokenttiä löytyy Karviasta neljä; Kirkkojärven yleiseltä uimarannalta Willelästä, Keskustan lähiliikuntapaikalta, Torron harrastekeskuksesta sekä Kantin koulun piha-alueelta. Kentät ovat vapaasti sekä kuntalaisten että satunnaisten matkailijoiden käytössä.

Karvian Jokipirtti

Karvian Jokipirtti valmistui lähes talkoovoimin vuonna 1997, mutta tuhoutui tulipalossa vuonna 2005. Jälleenrakentamiseen ryhdyttiin vuonna 2006 ja mökki saatiin uudelleen käyttöön vuodenvaihteessa 2007.

Karvian jokipirtti sijaitsee Kantin kylässä Suomijoen ja Karvianjoen yhtymäkohdassa.  Mökin hyötypinta-ala on runsaat 80 neliötä. Tilavan tupakeittiön (n. 65 neliötä) lisäksi mökissä on sauna- ja pesutilat sekä nukkumaparvi. Sen pihapiirissä sijaitsee grillikatos ja Karvianjoessa on uintimahdollisuus. Vuonna 2014 valmistui hirsimökin yhteyteen avara terassi terassipöytineen ja laituri. Karvian Jokipirtin välittömässä läheisyydessä on 3,5 kilometrin pituinen valaistu kuntorata ja hiihtolatu.

Osoite Jokipirtille: Lentokentäntie 185, 39940 Kantti.

Jokipirtin varauskalenteri ja hinnasto yms. löytyy tästä linkistä: Jokipirtti

 

Torron harrastekeskus

Torron harrastekeskuksessa on 87 m² ruokailu-/oleskelutila. N. 30 m² laitoskeittiö kylmiöineen, katettu iso terassi, hyvät sosiaalitilat saunan kera. Taloon mahtuu väkeä pöytä- ja istumajärjestyksestä riippuen 80-120 hlöä. Tarjoiluastiat löytyvät 80 hlölle.

Torron harrastekeskusta vuokraa Karvian kunta.
Osoite: Torrontie 161, 39930 Karvia

Torron harrastekeskuksen vuokraushinnat 1.3.2019 alkaen:

 • max 4 tunnin kokous 40 € (sis. alv 24%)
 • max 4 – 5 tunnin kokous/saunan käyttö 65 € (sis. alv 24%)
 • max. 8 – 10 tunnin kokous/päivätilaisuus/seminarri 120 € (sis. alv 24%)
 • 1 vrk yksityistilaisuus/juhlat yms 150 € (sis. alv 24%)
 • viikonloppu pe – su 250 € (sis. alv. 24%)

Torron varauskalenteri ja hinnasto löytyy tästä linkistä: Torro

Rakentamishankkeessa mukana olleet yhdistykset voivat kokoontua Torron tiloissa korvauksetta!
Jos yhdistykset järjestävät tiloissa kaupallista toimintaa tai tapahtumia kolmannelle osapuolelle, peritään heiltä vuokraa hinnoitteluperusteiden mukaan.
Lisätietoja neuvonnasta 02 572790.

               

Mäkipirtti

Saunaluoman kylässä Karviassa sijaitsee Saunaluoma-Pukaran kylätoimikunnan omistama kylätalo Mäkipirtti, jossa on 104 neliön juhlasali, jota käytetään myös pienliikuntatilana. Mäkipirtin pihapiiristä lähtee myös n. 20 kilometrin merkatut ulkoilureitit ja hiihtoladut. Eri reittejä yhdistelemällä jokainen voi suunnitella oman matkansa pituuden. Vaihtoehtoisia patikkareittejä levähdyspaikkoineen löytyy useita.

Mäkipirtiltä lähtevät ulkoilureitit suuntautuvat Pohjankankaalle vaihteleviin Kauraharjunkankaan maastoihin. Ulkoilureitin rungon muodostaa 11 kilometrin pituinen peruslenkki, joka kulkee pääosin polkuja ja metsäteitä pitkin. Peruslenkin varrelta erkanevat muut reittivaihtoehdot. Ulkoilureitillä on kolme taukopaikkaa; kota ja kaksi laavua. Mäkipirtin läheisyydessä on myös 1,3 km pituinen valaistu latu. Mäkipirttiä voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

Vuokraus, tiedustelut ja varaukset Hannele Hautamäki puh 040 844 1299 ja Eevi Majakangas puh 02 545 4161.

Valaistut kuntoradat

Karvian eri kyläkunnissa on kaikkiaan viisi kilometrin pituista valaistua kuntorataa, jotka ovat ympärivuotisessa käytössä. Kesäisin kuntoradat kuluvat kävelyharrastajien, hölkkääjien ja sauvakävelijöiden käytössä. Talvisin valaistut pururadat täyttävät murtomaahiihtäjät. Valaistuja kuntoratoja on Kirkonkylässä, Sarvelassa, Alkkiassa, Saunaluomalla ja Sarassa. Kantissa on 3,5 kilometrin pituinen valaistu kuntorata

Hiihtolatujen hoito

Kunta ostaa latupalveluja yksityisilta palvelujen tuottajilta. Kelpo lumitalvina liikuntapalvelut ylläpitää eri kylissä vaihtelevasti 3-15 km:n pituisia hiihtolatuja sekä tiedottaa latutilanteesta päivittäin Karvian liikuntapalvelujen facebook sivujen kautta

Uimarannat

Karviassa on viisi yleistä uimarantaa. Kirkkojärven rantaan Karvian keskustaan on tehty virkistysalue, jossa on uimarannan lisäksi mahdollisuus leirintään ja matonpesuun. Yleisiä uimarantoja on myös Sarvelassa, Marjasuossa, Sarassa ja Rastiaisissa.

Jääkiekkokaukalot

Kirkonkylässä on kaksi valaistua jääkiekkokaukaloa koululaisten ja kuntalaisten käytössä.

Suunnistusalue

Päivitetty Karvian keskustan suunnistuskartta 1:7500 on valmis käytettäväksi. Leijonametsän ja keskustaajaman tuntumaan on laadittu kiintorastiverkosto, mikä sopii hyvin koululaisille, kuntoilijoille ja perheliikkujille. Kartta motivoi liikkumaan kaikkia luontoliikkujia ja matkailijoita. Iso kartta on nähtävillä huoltorakennuksen (Sampolantie 11) seinässä. Karttoja on monistettu Leijonametsä infotaulun laatikkoon ja niitä on saatavilla kunnantalolta arkisin klo 8-15.45.  Liikunnan iloa ja rastien löytämisen riemua kaikille Rastipiste
Tulosta kartta

 

Melontareitit

Vuonna 1992 valmistui Tampereen vesi- ja ympäristöpiirin teettämä Karvianjoen vesistöjen melontareitit -opas, joka on monistemuodossa. Karvianjoen vesistöalue on moni-ilmeineen yhdistelmä alkuperäisluontoa ja kulttuurimaisemaa. Karvianjoen reitti, johon luetaan kuuluviksi Karvianjoki, Noormarkunjoki ja Eteläjoki on pituudeltaan 150 km, mutta se voidaan jakaa sopivan pituisiin päivätaipaleisiin. Sopiva päivämatka olisi mm. Karvian kirkkojärvestä Jyllin leirikeskukseen, joka on pituudeltaan 33 km.

Ratsastustallit

Tervetuloa idyllisiin maalaismaisemiin Pohjois-Satakuntaan Karviaan, jossa toimii kaksi hevosharrastusta edistävää ratsastustallia. Karvian Sarankylässä sijaitseva Hevostila Hippiina ja Rajakallion Ratsutila Karviankylässä.

Hevostila Hippiina on pehmeiden arvojen pihattotalli. Järjestämme ratsastus- ja maastokäsittelytunteja, leirejä ja lyhyempiä kursseja, hevoskoulutusta sekä erilaista ohjelmaa ryhmille. Tarjoamme myös tallipaikkoja täysi- tai puolihoidolla. Arvoihimme kuuluu raudattomuus, väkivallattomuus ja hevosen lajityypillisen käyttäytymisen huomioon ottaminen. Palvelukirjosta enemmän tietoa yrityksen kotisivuilta www.hippiina.fi. Tiedustelut Iina Honkanen p. 0400 – 802 322.

Rajakallion Ratsutilalla on rauhallinen talli-ilmapiiri ja jokainen on lämpimästi tervetullut joukkoomme. Panostamme tilamme yleiseen siisteyteen, viihtyisyyteen sekä turvallisuuteen. Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä harrastetalli. Hevosemme ovat kilttejä ja opetustoimintaan soveltuvia. Perinteinen ratsastusopetus tapahtuu aidatulla ja valaistulla 1250 neliön hiekkakentällä, jonne voi tulla myös omalla hevosella. Lisäksi järjestämme maastovaelluksia, leirejä, hoitokerhoja ja tapahtumia. Toiminnasta vastaa koulutettu ja kokenut ohjaaja Jenni Rajakallio p. 050-5742280. Lisätietoja kotisivuilta www.rajakallionratsutila.fi.

Ratsastustilojen lisäksi Karviassa toimii aktiivisesti hevos- ja koiraharrastajien oma yhdistys Karvian Hevosharrastajat (KarHes ry).

Moottorikelkkareitit

Karvian moottorikelkkareitistön on luonut ja sitä ylläpitää Karvian kelkkailijat ry.

Karvian kelkkailijat toimivat aktiivisesti naapurikuntien vastaavien järjestöjen kanssa ja ovat valmistelemassa maakunnallista moottorikelkkareitistöä. Kerhon jäsenet harrastavat myös kilpailutoimintaa, järjestämällä kilpailuja sekä osallistumalla valtakunnallisiin sprint ja snowcross kisoihin.

Lisätietoja antaa puheenjohtaja Esko Hautakorpi puh. 050 545 8753

Karvian moottorirata

Vuonna 2000 valmistunut Karvian moottorirata tarjoaa mainiot puitteet jokamiesluokan kansallisen tason kilpailuihin. Rata on kokonaisuudessaan 830 metriä pitkä ja siihen on rakennettu 70 metrin asfaltoitu lähtölaatta. Rata toimii oivana harjoittelupaikkana myös moottorikelkkailijoille. Vuonna 2004 Karvian ratayhdistys rakensi alueelle näyttävän tuomaritornin.

Lisätietoja antaa Karvian ratayhdistyksen puheenjohtaja Lauri Korpi, 040 7513 927