Karvian vireät kylät

Kantti

Eteläisin kylä, sijaitsee Honkajoelle ja Kankaanpäähän vievien teiden varrella. Kantissa toimii monta vireää yhdistystä. Hiihtomaastot, Kantinkoski kalastajille, melontareitit, moottorikelkkareitit ja patikointipolut antavat hyvät puitteet liikkujille. Satakunnan vuoden kylä 1994. Kantissa sijaitsee myös uusi esittävien taiteiden katsomo, kulttuurikeskus Skantz.

Sara

Karvian pohjoisin kylä, aivan Pohjanmaan rajalla. Kylästä löytyy vanhusten rivitalo ja vanha kyläkoulu, jossa toimii Poikkitaiteilijat ry.
Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys sekä maa- ja kotitalousseura, joka omistaa myös maamiesseurantalon.

Sarvela

Karvian keskustan lähellä sijaitseva kylä, josta löytyy toimiva kyläkauppa. Kylältä löytyy valaistu pururata, joka antaa mahdollisuudet lenkkeilyyn, hiihtämiseen ja suunnistukseen, kesäisin voi virkistyä Sarvelan viihtyisällä uimarannalla.

Saunaluoma

Kylä sijaitsee aivan Honkajoen rajalla. Saunaluoma-Pukaran kylätoimikunta toimii sekä Karvian että Honkajoen puolella. Alueella sijaitsee paljon mäntykankaita, jotka antavat hyvät mahdollisuudet hiihtoon ja muihin liikuntamuotoihin, mm. Kauraharju. Lähellä sijaitsee myös Pohjankangas, jossa varusmiehet pitävät harjoituksiaan. Alueen omistaa Niinisalon varuskunta.

Suomijärvi

Kylä koostuu kolmesta eri kylästä: Suomijärvi, Tuulenkylä ja Rannankylä. Rannankylän ja Tuulenkylän rajat liittyvät Parkanon rajoihin. Lintujärvenä hyvin tunnettu Suomijärvi on varsinkin sorsastusaikaan suosittu. Tuulenkylässä sijaitsee vanha 1900 luvun alussa rakennettu kivisilta. Suomijärvi valittiin vuoden kyläksi 1987.

Ämmälä

Ämmälän kylä sijaitsee Karvian luoteisosassa Kauhajoen rajalla. Alueella on runsaat sieni- ja marjamaastot, eritoten Pohjankankaalla. Kärpäsnevalla voi puolestaan nauttia eri lintulajeista varsinkin keväisin. Länsi- ja luoteispuolella sijaitsee Pohjankankaan – Kauhanevan kansallispuisto.