Karvian kunta tiedottaa tällä sivulla ajankohtaisista asioista koronavirustilanteeseen liittyen.

Sivua päivitetään uusien tietojen saapuessa!

Päivitetty 11.6.021:  

Koko Satakunta vakaasti koronan perustasolla – Pohjois-Satakunnassa rokotusaikoja jo 16-vuotiaille

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 10.6.2021 ja todennut, että koko Satakunta on epidemiologisesti koronan perustasolla.

Satakunnan ilmaantuvuusluku 9.6.2021 oli THL:n koronakartan perusteella 11,1 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Ilmaantuvuus on edelleen laskusuunnassa. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on viimeisen kahden viikon aikana ollut kaksi tartuntaa.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 11.6.2021 pidetyssä kokouksessa.

Tässä tiedotteessa on kerrottu koronatoimenpiteiden tilanne ja niihin tulevat muutokset Karvian kunnan osalta. Muut PoSa-alueen kunnat tiedottavat omista yksityiskohtaisista toimenpiteistään verkkosivuillaan (linkit tiedotteen lopussa).

Karvian kunnan koronatoimenpiteet

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Varhaiskasvatuksen sekä perus- ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. ATTR suosittelee huolehtimaan, että eri ryhmien välillä ei synny kontakteja. Maskisuositukset säilyvät ennallaan.

Liikuntatilat

Karvia-talo on avattu ja liikuntatilat ovat käytössä. Kaikessa toiminnassa noudatetaan maski- ja turvavälisuosituksia, jotta harrastaminen sujuisi mahdollisimman terveysturvallisesti. Kts. tarkemmat suositukset harrastustoiminnasta myöhempänä tiedotteessa.

Kuntosali on avoinna koronarajoituksin. Ohjeet kuntosalin käyttöön kunnan verkkosivuilta https://karvia.fi/ajankohtaista/kuntosali-rajoituksin-auki-8-4-2021/ ja liikuntaneuvojalta p. 0407035618.

Kirjasto

Toiminta tulee järjestää siten, että voidaan säilyttää turvavälit ja noudattaa varotoimia epidemian leviämiseksi. Yleisötapahtumia voidaan toteuttaa samoin edellytyksin.

Kunnan muut tilat ja asiointi

Kunnanviraston ovet ovat avoinna viraston aukioloaikoina. Kunnan henkilökunta on mahdollisuuksien mukaan etätöissä Valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.

 

Muut voimassa olevat suositukset

 Aikuisten harrastustoiminta

Aikuisten ulkotiloissa toteutettava normaali ryhmäharrastaminen sekä ottelutoiminta on sallittua. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten hygieniaohjeita ja turvavälejä pystytään noudattamaan. Myös aikuisten ryhmäliikuntaharrastukset sallitaan sisätiloissa lähikontakteja mahdollisuuksien mukaan välttäen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Lapset ja nuoret voivat harjoitella ja kilpailla lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Ulkona tapahtuvaa harrastamista on hyvä suosia. Mahdollisesti paikalla olevien vanhempien tai saattajien tulisi noudattaa voimassa olevia turvaohjeita.

Etätyö

ATTR suosittelee, että Satakunnassa sovelletaan valtioneuvoston ohjeistoa etätyöstä, eli sekä julkisen sektorin että yksityisten työnantajien työtekijät työskentelevät etätyössä, jos työtehtävät sen mahdollistavat ja työpaikoilla edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Matkustussuositus

ATTR suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille. Matkailua kotimaassa ei enää pyritä rajoittamaan. Kotimaanmatkailussa tulee noudattaa kyseisen alueen ohjeistuksia.

Maskisuositus

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville yli 12 -vuotiaille henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Kotimaanmatkailussa tulisi noudattaa kohdepaikkakunnan ohjeistusta maskin käytöstä.
 • Sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä.
 • Kasvomaskia on hyvä käyttää lisäksi aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa, esimerkiksi yleisötapahtumissa, tai sisätiloissa silloin, kun paikalla on runsaasti ihmisiä.

Yksityistilaisuudet

Perustasolla yksityistilaisuuksiin ei enää suositella erillistä henkilömäärärajaa, mutta tilaisuuden järjestäjän vastuulla on, että osallistujilla on tilaisuudessa mahdollisuudet käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen. Lisäksi pintojen puhdistamisessa tulee huomioida suositukset epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Sisätiloissa suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti, etenkin jos turvavälejä ei kyetä noudattamaan. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista suositellaan pitämään esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään. Yksityistilaisuuksien järjestelyissä tulisi huomioida tilan koko ja suosia ulkona pidettäviä tilaisuuksia.

Yleisötilaisuudet

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 25.5. Satakuntaan antamansa päätöksen kokoontumisrajoituksista. Satakunnassa voi 1.6. alkaen järjestää sisätiloissa ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että ne voidaan järjestää terveysturvallisesti. Sosiaali- ja terveysministeriö suosittaa, että myös perustason alueilla jatketaan edelleen epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, kasvomaskin käyttöä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista.

Aluehallintoviraston määräykset Satakunnassa

Toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi (TTL 58 c §) on voimassa 30.6.2021 saakka.

Tarkemmat tiedot suosituksista

Satakunnan alueella voimassa olevat suositukset löytyvät Satasairaalan sivuilta: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset

Kuntakohtaiset ohjeistukset

Kankaanpää: https://www.kankaanpaa.fi/korona/

Jämijärvi: https://jamijarvi.fi/ajankohtaista/koronaohjeistus/

Karvia: https://karvia.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/

Pomarkku: http://www.pomarkku.fi/index.php/korona/

Siikainen: http://www.siikainen.fi/?s=korona

 

Kuntalaisia suositellaan seuraamaan PoSan sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:

www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

 

Rokotustilanne

Koronarokotuksiin voivat tällä hetkellä varata ajan 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä 1.-2. riskiryhmiin kuuluvat 16-69-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus. Käytössä on myös sähköinen ajanvaraus.

Koronarokotustilanteen osalta ajankohtaista tietoa löytyy PoSan verkkosivuilta: https://www.eposa.fi/covid-19-rokotusseuranta/

 

Lisätiedot:

Margit Seppälä, ylilääkäri, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä

044 577 3200, margit.seppala@eposa.fi

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Markus Ojakoski, kunnanjohtaja, Jämijärven kunta

040 509 4542, markus.ojakoski@jamijarvi.fi

Tarja Hosiasluoma, kunnanjohtaja, Karvian kunta

040 022 1900, tarja.hosiasluoma@karvia.fi

Jari Rantala, kunnanjohtaja, Pomarkun kunta

040 582 4242, jari.ranta@pomarkku.fi

Viveka Lanne, kunnanjohtaja, Siikaisten kunta

044 720 1071, viveka.lanne@siikainen.fi

 

 

TÄRKEÄÄ! Vastaathan tuntemattoman numeron puheluun! PoSa yrittää tavoittaa altistuneita numerosta, jota et todennäköisesti ole tallentanut puhelimeesi. Nyt on tärkeää vastata tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, jotta PoSa saa kaikki altistuneet tavoitettua! (tätä linkkiä klikkaamalla Kankaanpään Seudun uutiseen aiheesta)

 

Terveyspalvelut (päivitetty 7.1.2021)

 • PoSan kotisivuille
 • Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi. Koronabottiin tästä linkistä.

Hyödyllisiä ohjeita, joihin on hyvä tutustua, vaikka ei koskisikaan omaa tilannetta:

Apua asiointiin

 • Paikalliset ruokakaupat tarjoavat nouto- ja kotiinkuljetuspalveluita:
  • K-Lastula – Järjestämme ostosten kotiinkuljetuksen poikkeuksellisesti joka arkipäivä ma-pe klo 15 jälkeen.
   Tilaukset kuluvan päivän kuljetukseen klo 13 mennessä numeroon 02-5234400 tai verkkokaupasta osoitteesta
   k-ruoka.fi/kauppa/k-market-lastula tai sähköpostilla jari.lastula@k-market.com
  • Kyläkauppa Käntynmäki – Tarvittaessa toimitamme tuotteet kotiisi. Tilaukset soittamalla numeroon 02 5441 116. Yli 50€ tilaukset viedään maksutta, muutoin kuljetus 5€. Maksu sopimuksen mukaan tilille, kortilla tai käteisellä.
  • Sale Karvia – Kotiinkuljetusmahdollisuudesta voi kysyä numerosta 0107672120.
 • Apteekki
  • Lääkkeet voi tilata puhelimitse ja ne voi noutaa joku muu kuin asiakas, lasku tulostetaan mukaan. Asiakkaan tulee vielä soittaa uudelleen apteekkiin, kun on saanut lääkkeet. 02 5441 040
 • Ravintolat ja kahvilat ilmoittavat aukioloajoista, take away- ja kuljetusmahdollisuuksista omissa kanavissaan!

Työ ja yrittäjyys (päivitetty 23.11.2020)

 • Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. Etätyöstä sovitaan oman esimiehen kanssa.
 • Ajankohtaista tietoa yrittäjille jakaa Suomen Yrittäjät ry. KAIKKI KORONASTA YRITTÄJÄLLE -sivustolle tästä.
 • ELY-keskuksilta rahoitusta yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, haku avautuu 31.3.2020, LINKKI OHJEESEEN.