Karvian kunta tiedottaa tällä sivulla ajankohtaisista asioista koronavirustilanteeseen liittyen.

Sivua päivitetään uusien tietojen saapuessa!

Päivitetty 10.4.2021:  

Satakunta koronan kiihtymisvaiheessa – Pohjois-Satakunnassa rauhallista

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 8.4.2021 ja todennut, että Satakunta on epidemiologisesti koronan kiihtymisvaiheessa, mutta Rauma, Eura, Eurajoki ja Säkylä ovat leviämisvaiheessa. Koronan brittimuunnoksesta on tullut valtavirus myös Satakunnassa, joten rajoituksia ja suosituksia puretaan edelleen maltillisesti tilannetta tarkasti seuraten.

Viimeisen tarkastelujakson (24.3.–6.4.2021) aikana koko Satakunnassa on ollut yhteensä 103 tapausta (ilmaantuvuus 47,8 / 100 000 / 14 vrk). Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueella on viimeisen kahden viikon aikana ollut 3 tartuntaa Kankaanpäässä.

Pohjois-Satakunnan alueen kuntajohtajat sekä PoSan tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Margit Seppälä arvioivat tilannetta koko Pohjois-Satakunnan osalta perjantaina 9.4.2021 pidetyssä kokouksessa. Seuraava tilannekatsaus tehdään perjantaina 16.4.2021.

Tässä tiedotteessa on kerrottu koronatoimenpiteiden tilanne ja niihin tulevat muutokset Karvian kunnan osalta. Muut PoSa-alueen kunnat tiedottavat omista yksityiskohtaisista toimenpiteistään verkkosivuillaan (linkit tiedotteen lopussa).

 

Karvian kunnan koronatoimenpiteet

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Varhaiskasvatuksen sekä perus- ja esiopetuksen toiminta jatkuu normaalisti. ATTR suosittelee huolehtimaan, että eri ryhmien välillä ei synny kontakteja. Maskisuositukset säilyvät ennallaan.

 

Liikuntatilat

Julkisten tilojen sulku jatkuu 25.4.2021 saakka. Karvia-talo on suljettuna mutta liikuntatilat ovat rajoitetusti käytössä koululaisryhmille sekä 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaan. Kts. tarkemmat suositukset harrastustoiminnasta myöhempänä tiedotteessa.

Kuntosali on avoinna koronarajoituksin. Ohjeet kuntosalin käyttöön kunnan verkkosivuilta https://karvia.fi/ajankohtaista/kuntosali-rajoituksin-auki-8-4-2021/ ja liikuntaneuvojalta p. 0407035618.

 

Kirjasto

Kirjaston on avoinna normaalein aukioloajoin. Kirjastossa noudatetaan tarkkoja koronatoimia. Asiakasmäärää kirjastotiloissa rajataan tarvittaessa.

 

Kunnan muut tilat ja asiointi

Julkisten tilojen sulku jatkuu 25.4.2021 saakka. Kunnanviraston ovet ovat lukittuina ja palvelua on saatavissa ajanvarauksella. Kunnan henkilökunta on mahdollisuuksien mukaan etätöissä Valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.

 

Muut voimassa olevat suositukset

Aikuisten harrastustoiminta

ATTR suosittelee, että aikuisten harrastustoiminta pidetään keskeytettynä koko Satakunnassa 25.4.2021 saakka. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia.

 

Lasten ja nuorten harrastustoiminta

Yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytys jatkuu 18.4.2021 saakka. Alle 12-vuotiaat lapset saavat edelleen harrastaa aiemmin annettujen ohjeiden mukaan: kilpailuja tai esiintymisiä yleisölle ei järjestetä, ottelut ja kilpailut pidetään asuinkunnan sisällä ja harrastustoimintaa järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona.

 

Etätyö

ATTR suosittelee, että Satakunnassa sovelletaan valtioneuvoston ohjeistoa etätyöstä niin laajalti kuin mahdollista, eli sekä julkisen sektorin että yksityisten työnantajien työtekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat ja työpaikoilla edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

 

Matkustussuositus

ATTR suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista. Pysytään perhepiirissä –kampanja on lanseerattu yhteistyössä Satasairaalan ja Satakunnan alueen kuntien kanssa, näin kannustetaan pitämään kontaktit minimissä.

 

Maskisuositus

ATTR suosittelee vakavasti suu-nenäsuojuksen laajaa käyttöä koko Satakunnassa THL:n laajimman suosituksen mukaisesti. Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita Satakunnan alueen asukkaita sekä lisäksi seuraavia ryhmiä: alle 12-vuotiaita oppilaita siltä osin, kun koulussa on ns. yhteisluokkia, joissa 12-vuotiaiden kanssa samassa tilassa opiskelee nuorempia oppilaita sekä alle 12-vuotiaita koulukuljetusoppilaita, mikäli heidän kanssaan samassa kuljetuksessa 12-vuotiaita tai vanhempia oppilaita.

 

Yksityistilaisuudet

Yksityisissä kokoontumisissa ATTR suosittelee pidättäytymistä yli kuuden hengen kokoontumisista 25.4.2021 saakka.

 

Yleisötilaisuudet

AVI:n tällä hetkellä voimassa oleva päätös julkisten kokoontumisten rajoituksesta kuuteen henkilöön on voimassa 26.4.2021 saakka.

 

Aluehallintoviraston määräykset Satakunnassa

Lähikontaktien estäminen (TTL § 58 d) on AVI:n päätöksellä voimassa 30.4.2021 saakka.

Toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi (TTL 58 c §) on voimassa 30.6.2021 saakka.

 

Tarkemmat tiedot suosituksista

Satakunnan alueella voimassa olevat suositukset löytyvät Satasairaalan sivuilta: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset

 

Kuntakohtaiset ohjeistukset

Kankaanpää: https://www.kankaanpaa.fi/korona/

Jämijärvi: https://jamijarvi.fi/ajankohtaista/koronaohjeistus/

Karvia: https://karvia.fi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/

Pomarkku: http://www.pomarkku.fi/index.php/korona/

Siikainen: http://www.siikainen.fi/?s=korona

 

Kuntalaisia suositellaan seuraamaan PoSan sekä Satasairaalan tiedotusta aiheesta:

www.eposa.fi/category/korona/
www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19

 

Rokotustilanne

Koronarokotuksiin voivat tällä hetkellä varata ajan vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja 1. riskiryhmään kuuluvat 16- 69 -vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

 

Koronarokotustilanteen osalta ajankohtaista tietoa löytyy PoSan verkkosivuilta: https://www.eposa.fi/covid-19-rokotusseuranta/

 

Lisätiedot:

Margit Seppälä, ylilääkäri, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä

044 577 3200, margit.seppala@eposa.fi

 

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

 

Markus Ojakoski, kunnanjohtaja, Jämijärven kunta

040 509 4542, markus.ojakoski@jamijarvi.fi

 

Tarja Hosiasluoma, kunnanjohtaja, Karvian kunta

040 022 1900, tarja.hosiasluoma@karvia.fi

 

Jari Rantala, kunnanjohtaja, Pomarkun kunta

040 582 4242, jari.ranta@pomarkku.fi

 

Viveka Lanne, kunnanjohtaja, Siikaisten kunta

044 720 1071, viveka.lanne@siikainen.fi

 

TÄRKEÄÄ! Vastaathan tuntemattoman numeron puheluun! PoSa yrittää tavoittaa altistuneita numerosta, jota et todennäköisesti ole tallentanut puhelimeesi. Nyt on tärkeää vastata tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin, jotta PoSa saa kaikki altistuneet tavoitettua! (tätä linkkiä klikkaamalla Kankaanpään Seudun uutiseen aiheesta)

 

Erikoiskuntatiedotteet koronavirustilanteeseen liittyen

Kunnassa seurataan tilanteen kehittymistä jatkuvasti ja tarvittaessa reagoidaan nopeasti valtion antamien ohjeistusten mukaisesti.

Kaikessa asioinnissa pyydetään käyttäämään ensisijaisesti puhelinta tai sähköpostia henkilökohtaisen asioinnin sijaan. Kunnan henkilöstön yhteystiedot löydät henkilöstöluettelosta.

Asiointi kunnan toimistoissa (päivitetty 7.1.2021)

 • Kunnantalo pidetään päässääntöisesti suljettuna toistaiseksi.
 • Asiointi kunnan työntekijöiden kanssa suositellaan hoitamaan puhelimitse ja sähköpostitse.
  • Kunnan yhteystiedot löydät verkkosivulta www.karvia.fi
  • Kunnan vaihteesta saat myös helposti yhteyden haluamaasi henkilöön: 02 572 790.
 • Välttämättömiä asiakaskäyntejä ja tapaamisia varten pyydetään tekemään ajanvaraus. 
  • Tapaamistilanteissa asiakasta suositellaan käyttämään maskia. Mikäli maskia ei ole mukana, kunta tarjoaa sellaista käytettäväksi.
   • Kyseessä on suositus, ja asiakkaat saavat palvelunsa Karvian kunnalta, vaikka maskia ei jostain syystä käyttäisi.
 • Koronatoimenpiteinä kunnan asiakaspalvelupisteille on asennettu suojapleksejä
  • Asiakaspalvelutilanteet pyritään hoitamaan lyhyesti ja turvavälejä noudattaen.
 • Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. 
  • Etätöistä sovitaan oman esimiehen tai työnantajan kanssa.

Terveyspalvelut (päivitetty 7.1.2021)

 • PoSan kotisivuille
 • Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi. Koronabottiin tästä linkistä.

Hyödyllisiä ohjeita, joihin on hyvä tutustua, vaikka ei koskisikaan omaa tilannetta:

Apua asiointiin

 • Paikalliset ruokakaupat tarjoavat nouto- ja kotiinkuljetuspalveluita:
  • K-Lastula – Järjestämme ostosten kotiinkuljetuksen poikkeuksellisesti joka arkipäivä ma-pe klo 15 jälkeen.
   Tilaukset kuluvan päivän kuljetukseen klo 13 mennessä numeroon 02-5234400 tai verkkokaupasta osoitteesta
   k-ruoka.fi/kauppa/k-market-lastula tai sähköpostilla jari.lastula@k-market.com
  • Kyläkauppa Käntynmäki – Tarvittaessa toimitamme tuotteet kotiisi. Tilaukset soittamalla numeroon 02 5441 116. Yli 50€ tilaukset viedään maksutta, muutoin kuljetus 5€. Maksu sopimuksen mukaan tilille, kortilla tai käteisellä.
  • Sale Karvia – Kotiinkuljetusmahdollisuudesta voi kysyä numerosta 0107672120.
 • Apteekki
  • Lääkkeet voi tilata puhelimitse ja ne voi noutaa joku muu kuin asiakas, lasku tulostetaan mukaan. Asiakkaan tulee vielä soittaa uudelleen apteekkiin, kun on saanut lääkkeet. 02 5441 040
 • Ravintolat ja kahvilat ilmoittavat aukioloajoista, take away- ja kuljetusmahdollisuuksista omissa kanavissaan!

Työ ja yrittäjyys (päivitetty 23.11.2020)

 • Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. Etätyöstä sovitaan oman esimiehen kanssa.
 • Ajankohtaista tietoa yrittäjille jakaa Suomen Yrittäjät ry. KAIKKI KORONASTA YRITTÄJÄLLE -sivustolle tästä.
 • ELY-keskuksilta rahoitusta yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, haku avautuu 31.3.2020, LINKKI OHJEESEEN.