Karvian kunta tiedottaa tällä sivulla ajankohtaisista asioista koronavirustilanteeseen liittyen.

Sivua päivitetään uusien tietojen saapuessa!

Päivitetty 18.9.021:  

Karvian päiväkoti Kissankimalluksessa mahdollinen korona-altistuminen

Karvian päiväkodissa Kissankimalluksessa on voinut altistua koronavirukselle 13.-15.9. välisenä aikana. Tilanne koskee ryhmiä Nuppuset ja Tassula. Tilanteen kokonaiskuva on selvitetty ja päädytty asettamaan päiväkodin näiden ryhmien ko. aikana paikalla olleet lapset karanteeniin, myös osa henkilökunnasta asetetaan karanteeniin yksilöllisen harkinnan mukaan. Karanteenin pituus on 10 vrk viimeisestä altistumispäivästä, useimpien kohdalla tämä on 15-25.9.2021.

Henkilökunnan osalta karanteenia voidaan lyhentää kuudentena altistuksen jälkeisenä päivänä otettavalla negatiivisella näytteellä, mikäli henkilö on oireeton. Tästä sovitaan erikseen tartunnanjäljityksen kanssa. Täyden rokotesuojan saaneita oireettomia henkilökunnan jäseniä ei aseteta karanteeniin.

Henkilökunnasta otetaan viikonlopun aikana seulontanäytteet, ja lapsista testataan oireiset. Ohjeet näytteille hakeutumiseen antaa tartunnanjäljitys. Oireettomia lapsia ei testata. PoSan tartunnanjäljitys kontaktoi kaikki perheet, eli perheiden toivotaan odottavan rauhassa omaehtoisessa karanteenissa soittoa PoSasta. Puhelussa käydään läpi tarvittavat jatkosuunnitelmat. Karanteenipäätös tulee postitse kotiin myöhemmin.

PoSa Tartuntatautiviranomaiset

Tarvittaessa yhteydenotot:
Elisa Saarivirta, tartuntatautilääkäri, elisa.saarivirta@eposa.fi

 

 

Terveyspalvelut (päivitetty 7.1.2021)

 • PoSan kotisivuille
 • Koronabotti on kysely, joka ohjaa ja antaa neuvoa COVID-19 koronavirusaltistukseen ja -oireisiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi HUS Psykiatrian asiantuntijat ovat valmistaneet henkisen tuen ohjelman koronavirustilanteen aiheuttamien huolien ja ahdistuksen käsittelemiseksi. Koronabottiin tästä linkistä.

Hyödyllisiä ohjeita, joihin on hyvä tutustua, vaikka ei koskisikaan omaa tilannetta:

Apua asiointiin

 • Paikalliset ruokakaupat tarjoavat nouto- ja kotiinkuljetuspalveluita:
  • K-Lastula – Järjestämme ostosten kotiinkuljetuksen poikkeuksellisesti joka arkipäivä ma-pe klo 15 jälkeen.
   Tilaukset kuluvan päivän kuljetukseen klo 13 mennessä numeroon 02-5234400 tai verkkokaupasta osoitteesta
   k-ruoka.fi/kauppa/k-market-lastula tai sähköpostilla jari.lastula@k-market.com
  • Kyläkauppa Käntynmäki – Tarvittaessa toimitamme tuotteet kotiisi. Tilaukset soittamalla numeroon 02 5441 116. Yli 50€ tilaukset viedään maksutta, muutoin kuljetus 5€. Maksu sopimuksen mukaan tilille, kortilla tai käteisellä.
  • Sale Karvia – Kotiinkuljetusmahdollisuudesta voi kysyä numerosta 0107672120.
 • Apteekki
  • Lääkkeet voi tilata puhelimitse ja ne voi noutaa joku muu kuin asiakas, lasku tulostetaan mukaan. Asiakkaan tulee vielä soittaa uudelleen apteekkiin, kun on saanut lääkkeet. 02 5441 040
 • Ravintolat ja kahvilat ilmoittavat aukioloajoista, take away- ja kuljetusmahdollisuuksista omissa kanavissaan!

Työ ja yrittäjyys (päivitetty 23.11.2020)

 • Valtakunnallinen julkisten alojen etätyösuositus on voimassa 15.10. lukien. Kaikissa töissä, joissa työtehtävät mahdollistavat etätyön, tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä etätöihin. Etätyöstä sovitaan oman esimiehen kanssa.
 • Ajankohtaista tietoa yrittäjille jakaa Suomen Yrittäjät ry. KAIKKI KORONASTA YRITTÄJÄLLE -sivustolle tästä.
 • ELY-keskuksilta rahoitusta yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa, haku avautuu 31.3.2020, LINKKI OHJEESEEN.