vaakuna

Karvian kunta
Kylä-Karviantie 17 39930 Karvia
puh. (02) 5727 90
karvia(at)karvia.fi, www.karvia.fi
Virasto avoinna arkisin klo 08:00 - 15:45

Willi Karvia


Matkailu Karviassa

Tervetuloa Karviaan, kuntaan keskellä läntistä Suomea. Täällä voit nähdä aitoa maalaiselämää ja kiireetöntä tunnelmaa. Komeat peltoaukeat, pihkantuoksuiset jäkäläkankaat, koskemattomat suot, järvet ja joet kutsuvat nauttimaan luonnosta.

Voit suunnitella oman polkupyöräretken eksymättä, kun toteutat sen GPS-retkenä, vaikkapa Kauhanevalta Helvetinjärven kansallispuistoon. Voit myös patikoida Kauhanevan kansallispuiston pitkospuilla ja pulahtaa samettiseen suolampeen uimaan tai vaeltaa Alkkianvuoren luontopolkuja ja nauttia evääsi kodassa. Keskustaajamasta Kauhaneva-Pohjankaan kansallispuistoon matkaa on noin 10 kilometriä.

Tullessasi kauniiseen ja idylliseen kirkonkyläämme, löydät tulosuunnastasi riippuen 2 huoltoasemaa, ST1 Karvia ja Neste Karvia. Huoltoasemilla ovat autonhuolto- ja lämpimän huoltoaseman palvelut. Huoltoasemien pihassa ovat kunnan infotaulut, joista selviää lounas- ja yöpymispaikat, pankkiautomaatti, apteekki ja tietoa matkailukohteista. Henkilökohtaista matkailuneuvontaa saa kunnanviraston aukioloaikana neuvonnasta tai Karvian Matkailu -yhdistykseltä.

Karavanparkin palveluita matkailijoille löytyy Karvian keskustasta noin 500m Kankaanpään suuntaan, josta oikealle Kiviluomantietä noin 500 m. Matkaparkki sijaitsee oikealla Meijeri-Villelän kiinteistöllä Kirkkojärven rannassa ja lähellä keskustan palveluita. Alueella on vesipiste, wc, uimaranta, uimapukukopit, grillikatos ja rantalentopallokenttä.

Karvia tunnetaan vilkkaasta kulttuuritoiminnastaan. Harrastajateattereiden ohjelmatarjonnasta löytyy vaativampaankin makuun elämyksiä. Vuotuisia kulttuuritapahtumia ovat muun muassa Kyrönkankaan pelimannipäivä helmikuussa, Pääsiäisvalakiat lankalauantaina, torvisoittokunnan ulkoilmakonsertti vappuna, markkinat kesäkuulla, kotiseutujuhla heinäkuulla, elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävät Karvia-päivät ja tapahtumarikas Willin kansan viikko marraskuun pimeydessä.

Kesän suurtapahtuma, Karvia-päiviä, on monipuolisen ohjelman ja leppoisan tunnelman ansiosta tullut vuosi vuodelta suositummaksi ystävien ja sukulaisten tapaamispaikaksi..

Matkailupalveluita tarjoaa myös Karvian Matkailu r.y, jonka sivuilta löydät runsaasti tietoa kulttuurista, matkailukohteista, täältä voit myös tulostaa itsellesi matkailijan kartan.