keskustan ilmakuva

vaakuna

Karvian kunta
Kylä-Karviantie 17 39930 Karvia
puh. (02) 5727 90
karvia(at)karvia.fi, www.karvia.fi
Virasto avoinna arkisin klo 08:00 - 15:45

Willi Karvia


Kunnan elinkeinopolitiikka

Yrittäjyys on pienen kunnan voimavaroista tärkein ja yrittäjien ja kunnan välinen yhteistyö tulee toimia saumattomasti. Yrittäjien hallitus ja kunnanhallitus kokoontuvat säännöllisesti keskustelemassa ajankohtaisista asioista. Kouluissamme on toteutettu yrittäjyyskasvatusta ja tätä tullaan jatkossa syventämään. Kunnanhallitus päätti, että yrittäjien koulutukseen tullaan varaamaan vuosittain erikseen harkittavan suuruinen määräraha. Koulutusta järjestetään niin alkaville kun jo toiminnassa oleville yrittäjille. Yrittäjiltä toivotaan vinkkejä koulutustarpeesta.

Työpaikkojen säilyttämisen ja lisäämisen kannalta olennaisinta on yrittäjyys ja siihen kannustaminen. Työvoimaa hakeva yrittäjä tai työpaikkaa etsivä voivat halutessaan jättää yhteystietonsa ja toiveensa myös kuntaan. Haluamme edesauttaa työpaikkojen ja työntekijöiden kohtaamista myös omalla toiminnallamme. Nuorisotyöpaja aloitti toimintansa viime toukokuussa ja työpaja pyrkii toimimaan linkkinä työntekijöiden ja yrittäjien välillä.

Kunnanjohtajan toimenkuvaan kuuluu myös yrittäjyyden edistäminen ja kunnanjohtaja toivottaa tervetulleeksi kaikki yrittäjät tai yrittäjyyttä suunnittelevat keskustelemaan toiveistaan, suunnitelmistaan tai ongelmistaan. Kaikenlaiset vinkit ja ajatukset ovat tervetulleita.

Yhteydenotot:

kunnanjohtaja
Tarja Hosiasluoma
puh. 0400 221 900
tarja.hosiasluoma(at)karvia.fi

 

Karvian Yritystulkki

Karvian Yritystulkki on vapaasti kuntalaisten käytettävissä. Linkki löytyy painamalla alla olevaa yritystulkki-banneria.


Yritystulkki kääntää yrittämisen selkokielelle. Selkeällä opastuksella, hyvillä neuvoilla ja käytännöllisillä työkaluilla voit
kehittää yritystoimintaasi tai suunnitella yrityksen perustamista.

Yritystulkin laskentaohjelmilla hallitset ja suunnittelet yrityksen taloutta ja investointeja.
Valmiit lomakkeet ja sopimuspohjat auttavat sinua yrityksen arkirutiineiden ja liikesuhteiden hoidossa.
Lisäksi Yritystulkista löytyvät työkirjat markkinoinnin ja myynnin suunnitteluun.