vaakuna

Karvian kunta
Kylä-Karviantie 17 39930 Karvia
puh. (02) 5727 90
karvia(at)karvia.fi, www.karvia.fi
Virasto avoinna arkisin klo 08:00 - 15:45

Willi Karvia


Karvian vireät kylät

Kantti

Eteläisin kylä, sijaitsee Honkajoelle ja Kankaanpäähän vievien teiden varrella. Kantissa on toimiva kyläkoulu ja monta vireää yhdistystä. Hiihtomaastot, Kantinkoski kalastajille, melontareitit, moottorikelkkareitit ja patikointipolut antavat hyvät puitteet liikkujille. Satakunnan vuoden kylä 1994.

Sara

Karvian pohjoisin kylä, aivan Pohjanmaan rajalla. Kylästä löytyy toimiva kyläkauppa, vanhusten rivitalo ja koulukeskus, jossa toimii myös esikoulu ja ryhmäperhepäiväkoti Onnimanni. Sarassa asuukin paljon lapsiperheitä. Kylällä toimii aktiivinen kyläyhdistys sekä maa- ja kotitalousseura, joka omistaa myös maamiesseurantalon.

Sarvela

Karvian keskustan lähellä sijaitseva kylä, josta myös löytyy toimiva kyläkauppa sekä koulu. Kylältä löytyy valaistu pururata, joka antaa mahdollisuudet lenkkeilyyn, hiihtämiseen ja suunnistukseen, kesäisin voi virkistyä Sarvelan viihtyisällä uimarannalla. Seurakunnan leirikeskus sijaitsee Rastiaisjärven rannalla, jossa kesäisin pidetään erilaisia leirejä.

Saunaluoma

Kylä sijaitsee aivan Honkajoen rajalla. Saunaluoma-Pukaran kylätoimikunta toimii sekä Karvian että Honkajoen puolella. Alueella sijaitsee paljon mäntykankaita, jotka antavat hyvät mahdollisuudet hiihtoon ja muihin liikuntamuotoihin, mm. Kauraharju. Lähellä sijaitsee myös Pohjankangas, jossa varusmiehet pitävät harjoituksiaan. Alueen omistaa Niinisalon varuskunta. Esittely Saunaluoman kylästä

Suomijärvi

Kylä koostuu kolmesta eri kylästä: Suomijärvi, Tuulenkylä ja Rannankylä. Rannankylän ja Tuulenkylän rajat liittyvät Parkanon rajoihin. Lintujärvenä hyvin tunnettu Suomijärvi on varsinkin sorsastusaikaan suosittu. Tuulenkylässä sijaitsee vanha 1900 luvun alussa rakennettu kivisilta. Suomijärvi valittiin vuoden kyläksi 1987. 
Ahlman Group Oy on tehnyt Suomijärven linnustoselvityksen johon linkki alapuolella.
Suomijärven linnustoselvitys 2012

Ämmälä

Ämmälän kylä sijaitsee Karvian luoteisosassa Kauhajoen rajalla. Alueella on runsaat sieni- ja marjamaastot, eritoten Pohjankankaalla. Kärpäsnevalla voi puolestaan nauttia eri lintulajeista varsinkin keväisin. Länsi- ja luoteispuolella sijaitsee Pohjankankaan - Kauhanevan kansallispuisto.